Te afli inHome / Windows / Crearea comenzilor rapide (shortcuts)

Crearea comenzilor rapide (shortcuts)

printati pagina print   font: image minus  image plus   messengercompsv   salveaza acest articol!compsv

Oricine este familiarizat cu pictograme plasate pe desktop, scurtăturile pentru programele deschise. Cu toate acestea, utilizatorul pc-ului este adesea nefamiliarizat cu diferitele metode care există pentru crearea de scurtături, nu doar pentru programe dar si pentru alte funcţii.

Există un număr de metode de creare de noi scurtături:

1.Drag and drop (trageţi şi plasaţi)
2.click dreapta pe funcţia "Send to"
3.click dreapta pe funcţia "New"

1.Drag and drop

drag menu

Această metodă (tragere şi plasare) poate fi utilizată în mai multe moduri. Accesand click stânga sau dreapta a mouse-ului poate fi utilizat pentru tragerea şi plasare cu accesarea oarecum diferite. Eu prefer metoda prin click-dreapta şi aceasta va fi baza pentru restul discutiei.

O modalitate de a copia şi plasa este de a utiliza meniul "Copy Here" pentru a face o copie a unui scurtătură existente într-o locaţie diferită. De exemplu, o intrare în meniul "Start-All Programs" poate fi glisata pe desktop. Această metodă este probabil deja familiar pentru multi. Scurtăturile poate fi de asemenea realizate accesand click dreapta pe fişiere sau foldere si apoi pe meniul de "Create Shortcuts Here"

2.Functia "Send To" accesand prin click dreapta

send to

Pentru a face comenzi rapide în mod specific pe desktop, funcţia "Send To" accesand prin click-dreapta poate fi utilizata ca in figura. Pur şi simplu faceţi click dreapta pe fişierul dorit sau folder şi selectaţi "Desktop (create shortcut)" de la meniu "Send To".

3.Functia "New" accesand prin click dreapta

new

Metoda cea mai generala pentru crearea de scurtături utilizează funcţia "New" apare atunci când în cadrul unui dosar de pe desktop este dat click-dreapta. Faceţi click dreapta pe folderul unde este plasat şi selectaţi "Shortcut" din meniu. Caseta de dialog se va deschide. Amplasarea elementului poate fi introdusa sau localizata prin accesarea meniului "Browse".

new

Dacă butonului "Browse" este selectat, se va deschide o fereastra. Aici puteţi să selectaţi fişierul sau dosarul pe care doriţi să creaţi o scurtătură pentru. Odată ce folderul dorit sau fisierul a fost selectat, dati click pe butonul "OK".

browse for folder

Fereastra Create Shortcut va apărea, de data asta cu fişierul dorit sau folderul introdus după cum este indicat. În acest exemplu, directorul "C:\Library" a fost aleas.

browse for folder

Faceţi click pe "Next" şi o fereastră cerand un nume va apare. După introducerea numelui sau acceptarea implicită, faceţi click pe "Finish"

browse for folder

Fişiere executabile şi comutatoare

Multi utilizatorii de PC nu sunt foarte familiarizati cu capacitatea de unele programe şi alte fişiere executabile care pot fi cunoscute ca "comutatoare". Un contactor este un cod suplimentar care modifică comportamentul unui fişier când este deschis. Acesta este adăugat la numele fişierului după o fracţie (sau uneori o liniută) la invocarea fişierului.

V-ati saturat sa tot mergeti la Start si apoi sa apastati butonul de shutdown si inca odata sa selectati una din optiunile de Restart, ShutDown sau LogOff.Acum puteti face asta doar prin 2 click-uri prin crearea unui buton de inchidere.

-Click dreapta pe desktop si alegeti New>Shorcut.

-In fereastra care se deschide scrieti shutdown -s -t 180 -c "This is a shutdown button".(-s este pentru a sugera timpul care este masurat in secunde, -t timpul efectiv, 180-c pentru a afisa mesajul dintre ghilimele) . numarul de secunde, puteti pune si 0 daca vreti sa se stinga imediat calculatorul si dati Next iar in fereastra urmatoare scrieti ce nume doriti si Finish.

Sau le puteti descarca de mai jos (click dreapta pe poza si "Save Target As..") imbunatatit cu un icon pe masura

1.Inchiderea calculatorului

inchidere

2.Restartarea calculatorului

restart

 

Ti-a placut? Rasplateste-ne cu un like, pe retelele de socializare! Multumim :)

 

   
Loading

Alte articole

Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul compsv.ro ca sa primesti stiri prin email!

Subscribe Unsubscribe


Facebook Like

CSS valid! Valid XHTML 1.0 Strict