Te afli inHome / Aplicatii / 10 motive de a utiliza Firefox

10 motive de a utiliza Firefox

printati pagina print   font: image minus  image plus   messengercompsv   salveaza acest articol!compsv

Acum, că am încercat Firefox, ştiu că acest browser-ul mă ajută să aibă o experienţă mai productivă şi mai plăcută on-line. Cu toate acestea, înainte de a vă decide dacă doriţi să faceti o încercare, permiteţi-mi să împărtăşesc cu voi top 10 motive de ce eu sunt un fan Firefox.

1.Este gratuit. Tu nu trebuie să plătesti nimic pentru a descărca. Acesta este produs de Mozilla Foundation, o fundatie non-profit, finanţat prin donaţii.

2.Este sigur. Firefox nu permite controale ActiveX. ActiveX este un program care permite actualizări online pentru Internet Explorer şi Windows. Un produs care permite actualizări online, este faptul că "deschide uşa" pentru hackeri pentru a instala, eventual, software rău intenţionat pe computer.

3.Este simplu. Are o Interfata prietenoasa ceea ce face este uşor să găsiţi caracteristicile, fără a fi nevoie să căutaţi prin filele de opţiuni rar utilizate.

firefox menu

4.Este personalizabil. Aveţi posibilitatea să adăugaţi aproape orice funcţionalitate pe care doriţi prin extensii. Extensiile sunt mici add-on-caracteristici care vă permit să personalizaţi browser-ul pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Acest lucru ar putea suna complicat, dar este într-adevăr destul de simplu. Doriţi să afişaţi prognoze meteo internaţionale de pe bara de start? Dacă este aşa, descărcaţi extensia Forecastfox. Doriţi să afiseze numărătoarea inversă de zile până la ziua ta de nastere? Adăugaţi extensia CountdownClock. Există sute de extensii posibile pe care le puteţi descărca.

5.Este uşor pentru a comuta browsere. Dezvoltatorii Firefox modeleaza în mod intenţionat anumite elemente de design şi scurtături de la tastatură de alte browsere, cum ar fi Internet Explorer, Netscape, şi Apple Safari şi a încorporat elemente care le-a placut fiecare în Firefox. De asemenea, puteţi transfera favorite / bookmark, setările, şi parolele salvate în browser-ul dvs. curent la Firefox.

6.Se face căutarea uşoară. În bara de control Firefox aveţi opţiunea de a căuta pe Internet folosind mai multe motoare de cautare presetate, sau puteţi adăuga un alt motor de căutare la lista. Această caracteristică face căutarea pe Internet cu un pas mai uşor. Firefox, de asemenea, vă permite să căutaţi pentru anumite cuvinte într-o pagină de web.

7.Firefox are un manager uşor de utilizat pentru descărcare. Manager de download afişează toate descărcările în curs de desfăşurare şi finalizate. Puteţi controla descărcări şi pot anula, şterge, şi încercaţi din nou o descărcare, în orice moment. Atunci când o descărcare este completă, apare un mesaj în bara de activităţi. Pentru a deschide un document din listă, pur şi simplu dublu-clic pe element.

8.Aceasta blochează ferestrele pop-up. Unele site-uri de încredere folosesc "pop-up", într-un mod util, dar multe site-uri le folosesc doar pentru anunţuri. În timp ce alte browsere pot bloca ferestre popup, Firefox rezolva fara probleme. În cazul în care browser-ul blochează o fereastră pop-up se afişează o pictogramă de informaţii în bara de stare pentru a vă informa că a împiedicat un pop-up de la deschidere.

9.Se ruleaza pe mai multe platforme. Indiferent dacă aveţi un calculator cu Windows, Macintosh sau Linux, Firefox va lucra pe ea. Există cerinţe de sistem pentru a rula Firefox, dar nevoile sale sunt mici şi nu ocupă spaţiu pe disc mult.

10.Are navigarea cu file. Aţi incercat sa deschideti 5 ferestre de browser deschise toate? Dacă este aşa, ştiţi cât de dificil este să se mute de la site la site-ul prin minimizarea şi maximizarea ferestrele. Navigarea cu tab-uri Firefox vă permite să navigaţi între site-uri web, făcând clic pe file situate la partea de sus a unui ecran unic. Dacă navigaţi mai multe site-uri o dată sau jonglerii cu mai multe sarcini on-line, navigarea pe tab-uri Firefox va revoluţiona experienţa dvs. online.

Invatarea un nou software poate lua timp, dar Firefox este în valoare de efort.Browser-ul pe care alegeţi are un impact semnificativ asupra tipului de experienţă online care il aveti. Aceasta face mai mult decât pur şi simplu site-uri sa afişeze. Acesta vă oferă instrumentele necesare pentru a vă ajuta să navigaţi printre aceste site-uri, şi-l determină cât de uşor şi în condiţii de siguranţă experienţa dvs. online vo fi. Dacă nu sunt încă sigur că doriţi să schimbaţi browsere, cel puţin descărcati o versiune gratuită a firefox şi faceţi o încercare. Odată ce aţi face, cred că s-ar putea deveni un fan Firefox ca mine

 

Ti-a placut? Rasplateste-ne cu un like, pe retelele de socializare! Multumim :)

 

   
Loading

Alte articole

Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul compsv.ro ca sa primesti stiri prin email!

Subscribe Unsubscribe


Facebook Like

CSS valid! Valid XHTML 1.0 Strict