Te afli inHome / Alte tutoriale / Ipad / iPad vs Ultrabook: Alegerea Perfecta a noului gen de Laptop

iPad vs Ultrabook: Alegerea Perfecta a noului gen de Laptop

printati pagina print   font: image minus  image plus   messengercompsv   salveaza acest articol!compsv

Viitorul produsului perfect: Microsoft vs. Apple

O excursie in America Centrala (ambalarea atat a iPad si a ultrabook Toshiba) releva faptul ca cel mai bun din ambele lumi s-ar putea combina viitorul asupra caracteristicilor celor doua categorii de definitivat dispozitive.

CIO - Am petrecut un weekend prelungit la Sanctuarul Belize unde eram in procesul de a construi o casa de vacanta si, eventual,in plan de pensionare. Mi-am lasat comprimatele acasa iar sotia mea a lasat laptop-ul ei la domiciliu si a adus iPad. Amandoi am vrut sa ramanem impreuna si in acelasi timp de-a lucra la proiectul casei.

In Belize, autoritatile blocheaza Skype, si desi telefonul meu T-Mobile e conectat , apelurile vocale costa 3 dolari pe minut si sms-urile 35 de centi fiecare. Pe deasupra, serviciul de telefonie locala nu au date, deci telefoanele noastre ar putea folosii e-mail doar atunci cand ne putem conecta la WiFi. Din fericire, hotelurile si aeroporturile au acces gratuit la Wi-Fi,din pacate, nu a fost deosebit de fiabil.

Dar cand este de vorbit la distanta, FaceTime Apple umple golul, deoarece surorile sotiei mele si vecinul nostru, care au vizionat casa noastra, toati au iPad-uri, care tine factura noastra de telefon inafara stratosferei.

Cu toate acestea, atunci cand incercam sa facem treaba pentru casa, cum ar fi cu privire la exemple de pardoseli, blaturi sau dispozitive electrice, am constatat ca cele mai multe site-uri folosesc Flash. Asta insemna ca in mod constant ne intorceam inapoi in camera pentru ultrabook pentru a vedea de fapt despre ceea ce arhitectul nostru vorbea despre si de a raspunde cu sugestii critice sau decizii.

Am observat de asemenea ca iPad a avut adesea probleme la conectarea la retea. De fapt, existau oameni care alergau în jurul resursei plangandu-se ca iPad lor nu functioneaza cu ultrabook, telefoanele si Kindle Fire parea sa aiba ceva probleme. Acest lucru s-a transformat intr-o problema comuna atunci cand vom calatori cu iPad: conectivitate Wi-Fi pare greu de obtinut.

Am luat pranzul cu un inginer Cisco cu cateva saptamani in urma si a spus ca aceasta este o problema cunoscuta asupra produselor Apple, si routere wireless.De obicei se foloseste routere Apple, care ofera, aparent cea mai buna conectivitate la orice router de pe piata de clasa. Intreprinderea de clasa de routere de la Cisco si de la altii, evident, nu au aceste probleme, dar hotelurile si aeroporturile straine folosesc adesea routere la preturi mici. Dupa cum v-ati asteptat, ultrabook, pentru ca are o tastatura,a fost mult mai bine pentru a scrie mai mult, chiar daca am adus tastatura Bluetooth pe care o avem pentru iPad.Ecranul mai mare a ajutat, de asemenea. Cu toate acestea, sarind inainte si inapoi, de multe ori ne-au incercat in a controla ultrabook prin atingerea ecranului pentru ca am ajuns atat de obisnuiti la modul cum functiona iPad. In final, a devenit clar ca ceea ce am vrut a fost un amestec din cele doua produse - de utilitate, conectivitatea si practicabilitatea pe ultrabook, si capacitatile iPad Touch cuplat cu FaceTime.

Noi deja stim ca idealul hardware Windows 8 este probabil sa fie o varianta a unui ultrabook si unei tablete, si Apple semnalizeaza  in cele din urma intentia de-a alinia sistemele sale de operare pentru a crea ceva similar. In cazul In care Microsoft poate obtine blocarea FaceTime, Microsoft are o lovitura de a inchide Apple din aceasta oportunitate.


Dar, asa cum FaceTime ramane deblocat, daca Apple rezolva acest lucru in primul rand, se va lua si mai multe impresii a acestei piete fata de cum se bucura in prezent. Dar pentru a castiga pe piata corporativa,  ea va trebui sa faca FaceTime mai mult din asta o solutie de business fata de cum este acum in prezent - Skype are deja afaceri dezvoltate, dar care nu face bine daca Skype este blocat.

Rob este presedinte si analist principal al Enderle Group. Anterior, el a fost cercetator principal pentru Forrester Research si Giga Information Group. Inainte de aceasta a lucrat pentru IBM si a detinut pozitii in audit intern, analiza competitiva, marketing, finante, si de securitate. In prezent, Rob scrie pe tehnologie un curs de dezvoltare, de securitate, si Linux pentru o mare varietate de publicatii si apare in spectacole nationale de stiri, televiziune CNBC, care se includ, FOX, Bloomberg si NPR

Articol preluat din http://www.itnews.com

 

Ti-a placut? Rasplateste-ne cu un like, pe retelele de socializare! Multumim :)

 

   

Alte articole:

Loading

Alte articole

Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul compsv.ro ca sa primesti stiri prin email!

Subscribe Unsubscribe


Facebook Like

CSS valid! Valid XHTML 1.0 Strict